MBE Meditatietrainersopleiding

Binnen Bridgeman zijn wij continu aan het optimaliseren en hierdoor dus in beweging. Momenteel zijn wij de MBE Meditatietrainersopleiding opnieuw aan het vormgeven. Wij hebben dan hierdoor besloten om de opleiding komende september (2017) niet te laten starten om tijd en ruimte te maken voor deze ontwikkelingsfase.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

12 Reacties

 • Tevfika:

  Dankzij deze opleiding is het mij gelukt om achter een angst te kijken. Angst om in het licht te gaan staan. Door de structuur van deze opleiding wordt er van je verwacht al trainingen te geven. Er is een bewustwordingsproces op gang gekomen waardoor ik mijn waarden en talenten heb leren accepteren zodat ik deze mag delen met de wereld om mij heen. De methode die ik heb mogen leren bij Bridgeman is een waardevol gereedschap gebleken. Robert en Simone bedankt voor jullie liefdevolle aanwezigheid en lessen. Ook het team erom heen bedankt. ( Speciale dank ook voor Marleen van het Hout. )
  Fantastisch was ook de Vipassana retraite!
  Met dankbaarheid, Tevfika.

  Geplaatst op: 12 juni 2016
 • Hélène:

  Wat een bijzondere opleiding! In een opwelling heb ik gekozen voor deze opleiding, omdat het meteen goed voelde . Ik was al jaren aan het mediteren en wilde het binnen mijn praktijk meer vorm geven. Als kindertherapeut werk ik ook veel met ouders en vooral deze groep wil ik graag leren wat mindfulness voor moois kan brengen in het gezin. De opleiding zit prachtig in elkaar. Inhoudelijk helder en doordacht. Veel inspirerende lessen, mooie oefeningen en bijzondere ervaringen. Dit jaar zoveel geleerd van Robert, Simone en onze groep. Het is fijn om een jaar zo enorm te kunnen verdiepen, het helpt ook enorm om de cursus zelf te geven, dat maakt de ervaring zoveel rijker en intenser. Super dankbaar voor dit mooie jaar. Een absolute aanrader!

  Geplaatst op: 10 juni 2016
 • Annelies:

  Echt een aanrader deze opleiding. Diepgaande kennis van de hersenen, wetenschappelijk onderzoek en emotionele intelligentie, dat is wat deze opleiding onderscheid van andere Mindfulness opleidingen. Al meteen na het eerste weekend ga je in de praktijk oefenen, waardoor je meteen in het diepe springt en meteen mag ervaren hoe gaaf het is om Mindfulness /meditatie trainer te zijn! Ik ben heel blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb!

  Geplaatst op: 27 februari 2016
 • Rens de Nobel:

  Voor mij is dit een levensveranderende opleiding geweest. Ik ben er persoonlijk enorm door gegroeid en heb in relatief korte tijd geleerd hoe ik mindfulness-meditatie kan overbrengen, volgens een doordachte, interessante, leuke, moderne methode. Mooie combinatie van theorie en praktijk. Diepgaande kennis over de hersenen, emotionele intelligentie, maar ook de achtergrond van mindfulness en mindfulness-meditatie. Fijn om in de weekenden met een groep gelijkgestemden te zijn, het voelt als een familie. Inmiddels ben ik al zelf commercieel cursussen aan het geven, zo hard kan het gaan als je hier aan begint.

  Geplaatst op: 18 augustus 2015
 • Sylvia:

  Enorm dankbaar dat ik de keuze op deze opleiding heb laten vallen. Met de kennis die je in deze opleiding opdoet, kun je niet alleen anderen inspireren en motiveren tot een rustiger en gelukkiger leven maar ook je eigen leven verandert enorm in positieve zin. Je leert zoveel interessante methodes, technieken en oefeningen in deze opleiding, die je ook zelf weer kan toepassen in je dagelijks leven of in moeilijke situaties. Het inzicht wat ik gekregen heb in de hersenen en het zenuwstelsel heeft mij ook een duidelijk inzicht gegeven in mijzelf. Zeer interessante opleiding met een prachtige literatuurlijst en bijzondere ontmoetingen met inspirerende mensen!

  Geplaatst op: 21 juli 2015
 • Daniel:

  Deze opleiding zag ik als een ideale aanvulling op onze FitMe methode. Robert en zijn gastdocenten weten de ideale mix te creëren tussen theorie en zelf ervaren. Het kunnen overbrengen van het waarom met wetenschappelijk onderbouwde informatie zorgt ervoor dat je een zeer brede doelgroep kunt aanspreken. Bedankt Robert en het team.

  Geplaatst op: 11 juni 2015
 • Glenn Salvesen:

  De MBE brengt zo veel meer, voor mij als jonge mediteerder voelde ik dat ik meer wilde hebben, iets wilde terug geven, mijn leven als jongen in een gevangenis en ook tbs kliniek, nu alweer 12,5 jaar verder voelde dat wat ik daar ontdekt heb wil delen met de wereld.. Meditatie gaf/geeft me vrijheid, geeft me terug wie ik was verloren te zien.. het zijn in wie je werkelijk bent alleen hoe breng je dit over? ik kwam Robert tegen in 1 van zijn meditatie workshops en ik dacht meteen dit is het, hier kan ik precies dat leren wat ik al die jaren al zo gepassioneerd doe, hier kan ik mensen bewust maken van zichzelf. Bij de MBE leer je hoe je overtuigend middels verschillende methoden mensen iets kunt overbrengen. Ik heb hier nooit iets in gedaan om mensen te leren te mediteren, ik was eerder verlegen en bang over wat anderen wel niet van me zouden denken, nu nog geen half jaar in de training heb ik me eerste workshoppen al gegeven!!! Het is niet alleen maar leerzaam maar ook super gezellig en je neemt de ervaringen voor de rest van je leven met je mee!!! ik zeg, schrijf je in en pak deze unieke kans met beide handen vast.

  Geplaatst op: 01 juni 2015
 • Ton de Visser:

  Beste geïnteresseerden voor de MBE meditatietrainer opleiding.
  Ik ben het volledig met mijn studiegenoten Bas, Dennis, Patricia en Allard eens.
  Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze om deze opleiding te gaan volgen. Met elkaar gaan we er voor zorgen dat we een steeds grotere groep gaan bereiken en op het spoor van mediteren zetten. Daarmee helpen we niet alleen deze personen maar ook de mensen om hen heen en zal de ‘meditatievlek’ zich steeds verder gaan verspreiden.
  Belangrijk is wel dat je belichaamt wat je wil overbrengen en dat je openstaat om je kennis en kunde te delen met het netwerk van MBE meditatietrainers.
  Als je twijfelt, kom dan een keer naar de workshop; ‘Start vandaag met mediteren’. Je kan dan op een laagdrempelige manier kennismaken met de manier van werken van Robert Bridgeman en de kans is groot dat je één of meerdere studenten van de huidige opleiding kan spreken.

  Geplaatst op: 03 maart 2015
 • Allard:

  Open en ontspannen cursus met een breed spectrum aan onderwerpen en ervaringen van modern onderzoek tot zeer oude wijsheden en technieken. Eenieder, veel of weinig ervaring, amateur of al professional komt zijn of haar ‘eigen stuk’ tegen op weg naar de positie van professioneel meditatietrainer. Zelf heb ik nog wel wat noten te kraken maar ben enthousiast over de ruimte die ik krijg, de mensen die training geven en de support van het Bridgeman team! De sterke verbinding tussen Google’s Search Inside Yourself programma en Bridgemans eigen methodiek staat garant voor een top cursus. Chapeau!

  Geplaatst op: 22 februari 2015
 • Patricia Lie-van Dijk:

  Inmiddels de eerste twee delen van de MBE training gevolgd. ik ben heel enthousiast en dankbaar om aan deze opleiding mee te mogen doen. Je wordt enorm geïnspireerd door Robert, hij leert je veel over o.a. de wetenschappelijke kant van meditatie, hoe de hersens veranderen en verbeteren. Je leert op een juiste manier presenteren en helpt je om meditatie uit het zweverige te halen met de juiste onderbouwing. Programma’ s te maken die zowel voor bedrijven als particulieren interessant zijn. Ik heb al vele jaren een praktijk als meditatie coach,ik leer bij de MBE training weer enorm veel nieuwe technieken en methodes die ik goed kan toepassen en met veel plezier doorgeef aan iedereen die geïnteresseerd is. Mocht je meer informatie willen hebben, je mag me altijd benaderen. Ik kijk al weer uit naar het volgende deel.

  Geplaatst op: 16 februari 2015
 • Dennis van de Rijt:

  Inmiddels de eerste twee weekenden van de MBE opleiding achter de rug. Het is fantastisch om zo snel al inzicht te hebben in de relatie tussen mindfulness, wat het doet met je hersenen en hoe dat je emotionele intelligentie verbeterd. Daarnaast veel aan de slag met verschillende vormen van meditatie, waardoor je nog meer gaat leven wat je traint. De opleiding zit mooi in elkaar met een goede balans tussen theorie en praktijk. Tevens is er aandacht voor trainersvaardigheden en oefen je daar ook veel mee. Ik heb niet alleen veel geleerd van de trainer, maar ook van mijn collega-MBE’ers. Door deze leuke groep mensen is de opleiding voor mij tot nu toe een prachtig avontuur!

  Geplaatst op: 16 februari 2015
 • Bas:

  Het afgelopen jaar was ik, ondanks het verlies van mijn baan, in de luxe positie meerdere opleidingen bij Bridgeman te volgen. De MBE biedt mij, evenals de Lichter Leven opleiding, een enorm stevig raamwerk boordevol oefeningen, technieken en informatie. Daardoor ben ik zelfs halverwege deze opleiding voldoende uitgerust om een introductieworkshop én een vierweekse introductiecursus te geven, waarbij niet slechts een bepaalde doelgroep (‘the usual suspects’), maar een zeer breed publiek geïnformeerd, gemotiveerd en geïnspireerd kan worden. De eerste 3 dagen wordt er veel aandacht besteedt aan kennismaking, waardoor er direct een heel veilige leeromgeving ontstaat. Tevens veel aandacht voor de geschiedenis, van mindfulness en meditatie, achtergrond informatie en wetenschappelijk onderzoek (Brein). En natuurlijk de vertaalslag naar de praktijk, de workshop, de training. Zoals gebruikelijk bij de opleidingen is de rode draad vooral ‘zelf ervaren’. En dat is mooi meegenomen; de wetenschap dat ik zeer gedegen trainingen op alle niveaus zou kunnen geven en tegelijkertijd ‘gewoon’ weer bankproducten zou kunnen gaan verkopen, echter dan als meer mindful persoon, met een tot op het bot ervaren/her-innerd besef dat alles dat ik doe ten gunste is van het grotere geheel, ter ondersteuning van al het leven, voor nu èn voor de komende generaties! De sleutel daarvoor is ‘gewoon’ doen. De opleiding leert mij de voorwaarden te creëren voor zowel mijn eigen beoefening als het overbrengen daarvan op anderen. Hoewel hoge verwachtingen hebben Robert & Monique met hun team van ondersteunende en liefdevolle mensen zichzelf met deze opleiding weer overtroffen. Bedankt!

  Geplaatst op: 15 februari 2015

Laat een reactie achter

Facebook IconYouTube IconTwitter IconBridgeman Methode op PinterestBridgeman Methode op PinterestBridgeman Methode op Pinterest