Over de workshop

De volgende workshop is vrijdag 27 januari 2017 en wordt gegeven door Robert Bridgeman

Deze cursus is voor mensen die bewuster en gelukkiger willen leven en meditatie willen integreren in hun leven. Steeds meer mensen willen leren mediteren. Maar waar ga je naartoe als je meditatie wilt beoefenen? Hoe weet je welke leraar je moet hebben? Tegen datzelfde vraagstuk liep Robert Bridgeman een aantal jaren geleden aan. Hij besloot meditatie tot bij de bron te onderzoeken alvorens ze over te brengen. Hij studeerde in meditatiecentra in Nepal, Thailand, India en Vietnam. En werd gecertificeerd tot trainer bij het gerenommeerde Search Inside Yourself Leadership Institute in San Francisco dat ontstond binnen Google en Stanford University. De meditatie technieken die Robert leert zijn modern, effectief en eenvoudig. Ze zijn makkelijk te integreren in een druk bestaan en tegelijkertijd diepgaand en inzicht gevend. De persoonlijke missie van Robert is zoveel mogelijk mensen met meditatie in aanraking te brengen zodat ze de ongekende voordelen ervan kunnen ervaren en een sprong kunnen maken in de kwaliteit van hun leven en geluk.

Het is Roberts persoonlijke missie zoveel mogelijk mensen met meditatie in aanraking te brengen zodat ze de ongekende voordelen ervan kunnen ervaren en een sprong kunnen maken in de kwaliteit van hun leven en geluk. Bijdrage voor deze workshop is € 150,00 voor de dag inclusief lichte lunch, hand out, de CD ‘Leer mediteren in 4 weken’ en 4 weken thuiscursus (video’s en tips via de e-mail).

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN

De trainer: Robert Bridgeman

Modern & actueel maar geworteld in traditie

Het zijn dezelfde technieken die binnen het Internationale bedrijfsleven worden gebruikt. O.a. bij Google, Samsung en het Amerikaanse marinierskorps. Deze technieken zijn wetenschappelijk onderbouwd door hersenwetenschappers van prominente universiteiten als Stanford en Harvard.

Tegelijkertijd sluiten de technieken 1 op 1 aan op traditionele meditatie methoden als Vipassana en Zen meditatie zodat de deelnemers hun meditatie proces verder kunnen verdiepen als ze dat willen.

Rechtstreeks uit de bron

Om de authenticiteit van de technieken te garanderen verbleef Robert bijna twee jaar in Azië: India, Thailand, Vietnam en Nepal om er te studeren en mediteren in Boeddhistische kloosters en meditatiecentra. Samen met zijn partner zette hij een centrum voor bewustwording op in Saigon, Vietnam. Ze coachten en gaven les aan mensen uit 26 verschillende landen. Ook volgde Robert trainingen bij het toonaangevende Search Inside Yourself Leadership Institute dat ontstond in een samenwerking tussen Google en Stanford University in San Francisco. Het hersenonderzoek dat hij gebruikt komt voor het grootste deel uit deze bron.

Voordelen

Uit onderzoek onder meer dan 600 deelnemers aan deze workshop blijkt dat 82% van de deelnemers na twee jaar nog mediteert. Deelnemers rapporteren verhoogde zelfbewustzijn en zelfregulatie. Verbeterde omgang met stress, toegenomen concentratievermogen, meer empathie en verhoogd zelfvertrouwen.

Na het volgen van deze workshop en het integreren van de dagelijkse meditatie in je leven ben je onder andere in staat om:

 • Zelfverzekerder in het leven te staan
 • Beter om te gaan met stress
 • Malende gedachten een plekje te geven
 • Rust in je hoofd te vinden
 • Relaties met anderen te verbeteren
 • Het leven intenser te ervaren
 • Jouw kracht en concentratie te verhogen
 • Jouw algehele gezondheid en welzijn te bevorderen

Deze cursus wordt meerder malen per jaar gegeven.

Het is niet voor niets dat bedrijven als Google en Samsung meditatie- programma’s bieden aan hun personeel

Data en locaties

In 2017 wordt de workshop op 27 januari gegeven bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. De verdere planning voor 2017 is nog in de maak.

  Zit jouw datum hier niet tussen? Neem dan contact op met info@bridgeman.nl. We kunnen kijken of er een geschikte docent beschikbaar is om een privé of in-company workshop te verzorgen.

  KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN

Gratis CD bij de cursus!

Deze 4 weken meditatie cursus neemt je aan de hand en leert je stap voor stap hoe je meditatie beoefent en in je leven integreert. In eenvoudige stappen leert Robert je alles wat je moet weten: Hoe je voorbereidingen treft, hoe te zitten, hoe je ademhaling gebruikt, hoe je in het NU komt en vervolgens hoe je mediteert. De eerste week train je 10 minuten per dag je concentratie. De tweede week voegen we daar de eerste meditatietechnieken aan toe. De derde week verdiep je en in de vierde week beoefen je Mindfulness meditatie zoals het bedoeld is. De cd wordt afgesloten met een motivatie strategie om je te helpen op de moeilijke momenten! Deze thuiscursus cd ontvang je bij de cursus!

Online de cursus volgen?

Komen de workshopdata je niet goed uit en wil je de cursus ‘Start vandaag met mediteren’ toch volgen? Wij bieden de workshop ‘Start vandaag met mediteren’ ook online aan. Je ontvangt 4 weken lang een e-mail met daarin een video van 15-20 minuten van Robert met daarin een heldere uitleg over de basis van mindfulness meditatie. Daarnaast ontvang je extra informatie en interessante links.

Meer informatie is te verkrijgen via deze link.

Of bekijk de video hiernaast

Deelnemers over de workshop

Een aanrader! Robert vertelt met passie en veel overtuigingskracht wat de voordelen zijn van elke dag mediteren. Voor beginners en sceptici (waaronder ik mezelf indeel) geeft hij goede praktijkvoorbeelden en praktische oefeningen. Dit alles onderbouwt met wetenschappelijk onderzoek, dat Robert heeft vertaald naar een helder en eenvoudig verhaal. Robert benoemt zoveel voordelen van mediteren, laat ze je die dag ook ervaren, dat je naar huis gaat met de gedachte: ‘Ik ga mediteren! Waarom niet en waarom nu pas?’

Peter Nieuwenhuis

Direct Inschrijven

foto: Jason

40 Reacties

 • Mediteren In Bed | trainingmeditatie.tk:

  […] Start vandaag met mediteren – mindfulness meditatie – Ontdek de voordelen van Start vandaag met mediteren. … Vandaag ben ik uit bed gestapt en gelijk gaan mediteren met daarna een koude douche brrr. Het was heerlijk!… […]

  Geplaatst op: 28 april 2015
 • Ingrid:

  In januari 2014, heb ik de cursus ‘leer mediteren in één dag’ bij Robert Bridgeman gevolgd. Van nature vind ik mezelf redelijk lui, én ongeduldig, dus leek me dit een uitstekende manier om dit te leren. Klonk makkelijk, en dat was het ook.

  Er waren ongeveer 30 deelnemers, denk ik, maar na alleen onze naam gehoord te hebben bij de entree, wist Robert bijna iedereen meteen bij naam aan te spreken. Daar was ik van onder de indruk. Ook hoe de dag was opgezet, de informatie, en de makkelijke toepassing van mindfullness meditatie in mijn eigen leven werden, binnen korte tijd duidelijk door onder meer audio visuele ondersteuning, maar ook Robert zelf is het levend bewijs, van hoe iedereen in zijn of haar eigen leven, hiervan voordeel kan hebben.

  Het draagt zeker bij aan het vinden van het eigen evenwicht, de juiste balans tussen werk en privé, en algeheel ‘Well Being’.
  Dat kwartiertje meditatie maakt je hoofd helder en schoon, waardoor je gefocust kan zijn, geconcentreerder bent, het ‘scherper’ ziet, minder ruis hebt.

  Ik kan deze training aan iedereen aanraden, makkelijk, down to earth, toepasbaar en onverwachte benefits!

  Geplaatst op: 13 februari 2015
 • lieke de Ruijter:

  Hoe een workshop van een dag mij bewustzijn en productiviteit bracht!
  In de zomer van 2014 schreef ik mij in voor de workshop “leer mediteren in 1 dag”. Ik was al een tijdje geïnteresseerd in mindfulness en vooral de vraag hoe mindfulness en meditatie te implementeren in mijn arbeidsbestaan, De workshop van Robert bestaat uit informatie,,training, oefening en wordt op een inspirerende manier gegeven, . Alles wordt wetenschappelijk onderbouwd, waardoor het totaal niet zweverig is .Mindfullness en meditatie hebben mij gebracht dat ik de zaken met meer aandacht kan doen, doordat ik negatieve, prive of overige werkzaamheden kan loslaten en mij geheel kan focussen op een vlucht, een gesprek of een training. Ook ben ik veel meer op mijn ademhaling gaan letten. Bij drukke of stressmomenten bleek deze niet goed te zijn. Nu concentreer ik mij op mijn ademhaling hetgeen mij veel meer rust en daardoor zelfvertrouwen geeft. Voor het vliegen gebruik ik meditatie ook bij slaapproblemen. Als ik niet kan slapen mediteer ik waardoor ik mijn onrust en emotie kan laten gaan en mijn ademhaling verbeterd, waardoor ik wel in slaap val en de volgende dag met meer energie mijn vlucht kan uitvoeren . Doordat ik vaak fulltime vlieg en daarnaast nog overige werkzaamheden verricht ben ik vaak druk. Door de training en de meditatie ben ik rustiger geworden en heb ik geleerd mij geheel in te zetten op het moment,doordat ik beter kan loslaten . De persoonlijke aandacht van Robert tijdens de training heeft gemaakt dat ik de kennis geheel op mijn eigen situatie kan toepassen en verder kan ontwikkelen.

  Geplaatst op: 12 februari 2015
 • Ellen Lebesque:

  Mindfull of mindfulness? Nou, doe mij dat laatste maar! Met volle aandacht en zonder te oordelen, leven in het nu.
  Ik was er al jaren in geïnteresseerd , maar wist niet hoe ik het in mijn dagelijks leven implementeren moest. Tot Robert op mijn pad kwam
  Zestien augustus 2014 volgde ik zijn ‘leer mediteren in 1 dag’ cursus, twee maanden later de meditatie verdiepingsdag. Door deze workshops heb ik veel over meditatie en mindfulness geleerd. Robert’s trainingen zijn wetenschappelijk onderbouwd, je oefent en krijgt de handvatten mee die je op weg helpen om met meditatie en mindfulness aan de slag te gaan. Goed onderbouwd en op inspirende wijze, kundig, wijs, en enthousiast, legt hij uit wat de positieve effecten van meditatie zijn en hoe je waarlijk gelukkiger en meer mindful kunt leven.
  Ik mediteer sinds augustus iedere dag en kan niet meer zonder! Niet alleen privé, maar ook in mijn werk als purser bij de KLM, profiteer ik ten volste van Robert’ s trainingen. Ik kijk anders tegen mijn functie aan, zit nog beter in mijn vel, ben gelukkiger en kan beter met stress, tegenslagen en lastige situaties omgaan.
  Robert, bedankt en tot snel!

  Geplaatst op: 11 februari 2015
 • Ralph van Noort:

  9 jan 2015 heb ik deelgenomen aan de cursus leer mediteren in 1 dag.
  Ik was al eerder met meditatie in aanraking gekomen,maar wist eigenlijk niet hoe te mediteren en wat het eigenlijk inhoudt.
  Robert en Simone hebben stap voor stap inzichtelijk gemaakt wat meditatie inhoudt en hoe je het kunt toepassen.
  Sindsdien is meditatie een vast ritueel geworden elke ochtend.

  Geplaatst op: 10 februari 2015
 • Barbara Bruggeling:

  Zweverig?? Verre van dat. En ik kan het weten, want ik hou helemaal niet van die geitenwollen sokken met wierook en pling plang muziek.

  Op verschillende manieren heb ik kennis mogen maken met de Bridgeman methode, en het werk écht!!

  Mediteren wordt op een simpele en duidelijke manier uitgelegd zodat iedereen het, altijd en overal kan doen. Even dat momentje voor jezelf!

  Maar ook heb ik een vriendin van mij doorgestuurd. Zij had ontzettende vliegangst (voor haar werk zit ze veel in het vliegtuig aan boord kreeg ze paniekaanvallen). En zelfs ik als haar vriendin (die al bijna 10 jaar als stewardess werkt) kon haar er niet vanaf helpen. Na 1 sessie bij een van de coaches van de Bridgeman methode vliegt ze weer, fluitende de wereld over zonder paniekaanvallen of angst.

  Twijfel niet want….het werkt!

  Geplaatst op: 10 februari 2015
 • Joanna ten Harkel:

  Ik mediteer al jaren en stimuleer zelf ook
  anderen om dit te gaan doen.
  In het verleden heb ik ook veel mensen
  geholpen met Reiki-behandelingen .
  Veel succes met uw werk in meditatie dat vooral in deze soms
  harde en onverschillige tijd zo hard nodig is.

  Geplaatst op: 16 december 2014
 • Laurence:

  Het is dat ik kon zien dat ik nog steeds met mijn beide voeten op de grond stond; anders had ik echt gedacht dat ik vloog… Petje af! Deze dame is OM, ik vond het helemaal GE-WEL-DIG!

  Geplaatst op: 14 oktober 2014
 • John Jacobs:

  Na het lezen van het boek en het mediteren met behulp van de cd heb ik toch de cursus “leren mediteren in 1 dag” gedaan. Inspirerend en voor mij het duwtje in de rug om dagelijks te mediteren. Robert bedankt.

  Geplaatst op: 17 juni 2014
 • Coby Pronk:

  Workshop zaterdag 14 juni.
  Ik heb mijn olifant in beweging gekregen en heb vanmorgen gemediteerd en een lange wandeling gemaakt. Dit dankzij de tips die ik kreeg tijdens de workshop van afgelopen zaterdag 14 juni. En ik ga het volhouden. Het was een heel leuke, leerzame dag. Bedankt, Robert en Liesbeth.

  Geplaatst op: 16 juni 2014
 • Melinda van Rossen:

  Het was een bijzondere en zeer inspirerende workshop met vele zelfinzichten! Deze dag zal ik nooit vergeten, vanaf nu ga ik echt ontspannen door middel van meditatie! Dankjewel! Groet, Melinda

  Geplaatst op: 18 mei 2014
 • Bijlage mediteren | Juf, coach en soms middeleeuwer:

  […] “Ga mediteren!” zeiden vriendinnen tegen me. Ook zei iemand bij wie ik een workshop volgde dat tegen mij. “Ja, hoor,” dacht ik bij mezelf “en hoe doe ik dat dan?” Ik had geen idee. “Ga gewoon zitten en denk aan niets.” “Aan niets denken? Hoe doe ik dat dan? Hoe begin ik? Waar let ik op en waar let ik juist níet op?” Ik heb met deze vragen lang rondgelopen, totdat ik het dus leerde in een dag: Leer mediteren in 1 dag. […]

  Geplaatst op: 27 april 2014
 • Joke Wageveld:

  Een hele fijne dag gehad, waarin ik veel meer geleerd heb over wat mediteren nu is en hoe je dat toepast. Ik pas de lessen dagelijks toe en voel me er heel goed bij. Ik heb veel inspiratie gekregen en ben er nu ook meer over aan het lezen. De lessen, CD en mail met bruikbare links en herhalingslessen na afloop vind ik ook een prima manier om te motiveren ermee door te gaan, hoewel ik nauwelijks aanmoediging nodig heb. Ik vind het heerlijk!
  Een hartelijke groet van
  Joke

  Geplaatst op: 25 november 2013
 • Karel:

  Deze workshop heeft me zo ver gemotiveerd dat ik ook echt vanaf 13 september 2013 daadwerkelijk iedere ochtend mediteer zonder ook maar 1 dag over te slaan. De practische wetenschappelijke benadering en de goede presentatie tijdens de workshop zorgen ervoor dat je direct van start kunt en wilt. Na ruim vier weken mediteren kan ik zeggen dat 20 minuten meditatie in de ochtend geen wonderpil is. Het is wel een kleine investering in je tijd die zich de hele dag door zeer ruim terug betaald. Dank je wel Robert en Monique! Ik kijk uit naar de verdiepingsdag.

  Geplaatst op: 14 oktober 2013
 • Janet van der Molen:

  Ik heb eigenlijk al redelijk wat ervaring met meditatie maar door een collega werd ik gewezen op deze dag. Net als haar mocht ik meer leren over de achtergronden, de effecten die in studies naar voren komen en vooral dat meditatie niet zweverig hoeft te zijn, maar ons juist op aarde terug brengt. Robert brengt het zeer ontspannen en vertelt vooral vanuit eigen ervaring. Dat maakt deze dag tot een waardevolle ervaring.

  Geplaatst op: 11 oktober 2013
 • Ben Vester:

  Een no-nonsense aanpak die op de dag zelf al leidt tot inzichten en die je praktische handvatten meegeeft voor thuis.
  Voor de gehaaste medemens onder ons een absolute aanrader.

  Geplaatst op: 07 oktober 2013
 • Robert Bridgeman:

  Dag Anneke,

  Hartelijk dank voor je bericht. Het Nederlands is inderdaad een fantastische, internationale, taal. Ik neem aan dat ook jij ‘s ochtends een “douche” neemt, regelmatig op je “horloge” kijkt en wel eens van een “barbecue” geniet. Ook zul jij je auto “tanken” en heb je wellicht “hobby’s”. Je hebt ons deze “mail” gezonden en als je op internet zit up- of download je vast wel eens iets. Al deze woorden zijn niet Nederlands in hun origine. Ze verrijken onze prachtige taal, net als de woorden “workshop” en “mindful” dat doen.

  Met warme groet,
  Bridgeman

  Geplaatst op: 06 oktober 2013
 • A.C.Brandsma:

  Leer eerst een gewoon Nederlands, dat is de TAAL van DIT land. Wij hebben geen workshops en mindful. Als je iedereen maar na praat, wordt het hoog tijd om zelf na te denken. Al dat nadoen is een gevaar voor de maatschappij en dat is al gebleken. Zoveel armoede in Nederland.Anneke

  Geplaatst op: 04 oktober 2013
 • Evelien:

  Dag Robert,
  Gisteren de dag leer mediteren in 1 dag in Zwolle gevolgd.
  Een inspirerende dag met fijne mensen. De theorie over het brein en meditatie in combinatie met de oefeningen maken dat de materie meteen beklijft. Je verstaat de kunst om de stof zo uit te leggen dat het ook echt gaat leven.
  Eenvoudig en rustig zonder oordeel. Je nodigt ons uit om te ervaren en maakt duidelijk dat mediteren echt werken is, maar dat je er uiteindelijk veel voor terug krijgt. Bij de één komt dit sneller dan de ander. Liefdevol kijken naar alles wat zich in je aandient……er voor kiezen maar jezelf niet onder druk zetten. Door jou uitleg en voorbeelden heb je me overtuigd.
  Ik kijk al uit naar de verdiepingsdag!

  Geplaatst op: 15 september 2013
 • José:

  Wat een fijne dag afgelopen vrijdag in Zwolle en Robert wat een prettige en goede presentatie! Hulde.

  Geplaatst op: 15 september 2013
 • Ineke Nieuwenhuizen:

  Ik heb de cursus in 1 dag mediteren gevolgd. Het was een fijne dag waarin we veel geleerd hebben en veel aanwijzingen hebben gehad om met mediteren te starten Ben pas twee dagen ermee aan de slag maar zal zeker later als ik er verder mee ben een nieuw verslag doen met wat het met mij doet. Ik ben er wel van overtuigd dat het voor iedereen goed is.

  Geplaatst op: 10 juni 2013
 • Monique:

  Hallo Robert en Monique!

  inmiddels ben ik in de derde week na de workshop leer mediteren in 1 dag. En ik ervaar nu al de verschillen in mijzelf t.o.v. voor de workshop.
  Wat een ruimte kan ik creëren in mijzelf door mijn concentratie te trainen en van daaruit mijzelf te ontdekken. Mijn communicatie naar mijzelf en de mensen om mij heen verloopt meer afgestemd daardoor. Mijn puber kinderen kan ik met veel meer geduld benaderen en daardoor veel meer met ze bereiken. Wat een verrijking is dit alles voor mij.
  Mijn man vind het mediteren maar zweverig echter staat hij wel zeer open voor de concentratie training! Wellicht dat hij daar eens aan gaat beginnen.
  In de eerste 2 weken heb ik in mijzelf wel verzet van mijn olifantje ervaren doordat ik het lastig vond bij mijn ademhaling te blijven en er veel gedachtes uit mijn ego ontsproten.
  Na deze 2 weken en in deze 3de week merk ik wel dat de training zijn vruchten afwerpt. Soms pak ik zelfs 2x per dag een kwartier training.
  Ik wil jullie bedanken voor deze workshop en inzichten in mijzelf en daardoor in alle mensen en situaties om mij heen.
  Ik kijk nu al uit naar de verdiepingsdag op 7 juli en wens een lekkere dag zodat we naar het strand kunnen.

  Een hele warme groet van Monique vd Knaap-Tanke

  Geplaatst op: 05 juni 2013
 • Monique:

  Afgelopen zaterdag 18 mei heb ik bij Robert de workshop leer mediteren in 1 dag mogen ontvangen. Thuis was ik al bezig geweest met mediteren, echter deze dag heeft mij theoretische input gegeven waarvoor het zo lekker is dat ik mediteer. En eenvoudige tips en adviezen om dit op en uit te bouwen. De tips en adviezen en begeleiding hierin is gegeven voor een hele groep en tegelijkertijd voor een ieder persoonlijk eenvoudig te integreren in ieders leven op een manier die bij de persoon past. Zonder oordeel en veroordeel begeleid Robert ons door de dag. Nu een paar dagen later kan ik al zeggen dat ik effectiever ben en effictieviteit ervaar in mijn persoontje door elke ochtend te starten met de meditatie oefening. Ik gun iedereen deze ervaring en verrijking!
  Mijn volgende stap is de verdiepingscursus en hoop deze ook te kunnen volgen!
  Dank jullie wel veel team van Robert Bridgeman! liefs van Monique Tanke

  Geplaatst op: 21 mei 2013
 • Wil Doornewaard:

  Op 18 mei j.l. heb ik deelgenomen aan de cursus ‘Leer mediteren in 1 dag’ in de Cultuurschuur in Monster, volgens de bridgemanmethode.
  Het gezelschap was heel divers qua leeftijd en doel van aanmelding voor de workshop.
  Op een innemende, geduldige manier loodste Robert ons door de dag heen. Naast de beginoefeningen voor het mediteren kregen we veel achterliggende informatie over de werking van het brein en dat was buitengewoon interessant.
  Robert sprak iedereen persoonlijk op naam aan en elke reactie was ‘waar’.
  Dat voelde goed en moedigde aan om je ervaring/mening te vertellen.
  Mijn eerste kennismaking met mediteren vraagt zeker om een vervolg, mede dankzij de nuchtere manier van presenteren.
  Aan het eind van de dag voelde ik mij onderdeel van een groep; knap als je dat in een dag kunt bewerkstelligen!
  Groeten van Wil

  Geplaatst op: 20 mei 2013
 • Celine S:

  Zaterdag heb ik de meditatie in 1 dag cursus gevolgd. Ik ben 17 jaar en ik wou dat ik deze cursus al veel eerder had gedaan! Het was interessant, gezellig en ontspannend.
  Vandaag ben ik uit bed gestapt en gelijk gaan mediteren met daarna een koude douche brrr. Het was heerlijk! Goed en fris begin van de dag!
  Fijn om eindelijk iets te hebben waar ik rustiger en minder gestrest van word.
  Ik ga mij denk ik wel aanmelden voor de vervolgcursus de verdiepingsdag! Als jullie nog een nieuwe cursus/workshop voor yoga in 1 dag hebben meld ik me daarvoor ook aan!
  Heel erg bedankt!

  Geplaatst op: 20 mei 2013
 • Yo vd Berg:

  9 februari een verdiepingsdag meegemaakt. Heel bijzonder dat je je in stilte zoveel input mag ervaren waarmee je in je eigen ontwikkeling weer mee verder kan. Even uit de routine van alledag en bewust omgaan met bepaalde gebeurtenissen. Heel mooi om dit ook met mensen te mogen delen, welke net als jij ontwikkelen op ieder zijn eigen stukje van van het leven. Robert , bedankt voor dit waardevolle moment. De groep bedankt voor de verbintenis die er ontstond en is…

  Liefs Yo vd berg

  Geplaatst op: 14 februari 2013
 • Geert de Vries:

  Met enige aarzeling en een flinke dosis spanning ging ik zaterdag 19 januari naar de workshop Mindfulness Meditatie. Ik houd namelijk helemaal niet van groepen, en zeker niet als ik de mensen niet ken. Maar angst en weerstanden zijn er om te overwinnen, heb ik inmiddels geleerd, dus: let’s go for it! Ik heb er geen seconde spijt van gehad, met dank aan Robert en, minstens zo belangrijk, de andere vier deelnemers. Wat een fijne groep, wat een ongedwongen, open sfeer. En wat heb ik een hoop geleerd! Geen zweverig gedoe of spiritueel geneuzel, maar tastbaar, concreet en beide voeten op de vloer. Letterlijk en figuurlijk, want we hebben vooral ‘s middags zittend en lopend op diverse manieren met mediteren geoefend. Niet meteen, huppakee, in het diepe, maar via een rustige, stapsgewijze opbouw. Gaandeweg vond ik het niet alleen steeds leuker (en gezelliger) worden; ik merkte ook dat ik door de oefeningen steeds rustiger werd in m’n hoofd en lijf. Een zeer geslaagde dag kortom, met als resultaat dat ik nu al twee dagen, op een vast moment na het opstaan, m’n meditatieoefeningen doe. Niet omdat het moet, maar omdat ik merk dat ik er baat bij heb. Ervaar het zelf, zou ik zeggen!!

  Geplaatst op: 21 januari 2013
 • Jaap Verburg:

  Op 22 december stond ik vol verwachting voor de deur van het Pr8paleis. Vanuit de eerste onwennige sfeer (ga ik iedereen een handje geven of niet…?) ging het al zeer snel over in een soort van ons kent ons vertrouwde sfeer. Op ongedwongen wijze leer ik de andere 12 “cursisten” kennen en al snel wordt duidelijk dat ik te maken heb met een groep lieve, eerlijke en onbevooroordeelde groep mensen.

  Robert weet me vervolgens de hele dag geboeid en betrokken te houden met een verhaal wat voor mij, met al wat ervaring op meditatie gebied, enerzijds een opfrisser is en me anderzijds met een nieuwe blik naar meditatie laat kijken.

  Van theorie naar realiteit, langs grapjes, via oefeningen en zelfs even wat emoties. Ik heb genoten van de verfrissende aanpak die de Bridgeman methode omhelst. Alles wordt volledig uit de zweverige sfeer getrokken en er wordt realistisch gekeken naar en gesproken over de manier waarop we in de westerse wereld invulling kunnen geven aan reguliere meditatie.

  Voor mij een absolute verdieping en voor de beginner een geweldige start. AANRADER!!!

  Geplaatst op: 29 december 2012
 • Ria Jonkman:

  Afgelopen zaterdag de workshop Mindfulness Meditatie gevolgd.
  Robert gaat op een makkelijke, begrijpelijke en speelse manier door de stof en weet de cursisten door gezamelijk de koffie/thee en lunch te laten verzorgen leuk contact met elkaar te laten krijgen.
  Aangezien ik al vaker mediteer was het voor mij een opfriscursus met wetenschappelijke achtergrond informatie. Erg interessant. Veel geleerd deze dag en vooral gemotiveerd om daaglijks kort te gaan mediteren. De eerste twee dagen gaven al de nodige voldoening. Ik ga dan ook zeker de verdiepingscursus volgen.
  Robert, het was een hele mooie en leerzame dag!

  Geplaatst op: 25 december 2012
 • Monique:

  Zaterdag 22 december meegedaan aan de basiscursus Mindfullness meditatie.
  Robert neemt je mee op reis door theorie en praktijk op een begrijpelijke en vrolijke manier.
  Ik heb weinig ervaring maar aan het eind van deze dag kon ik moeiteloos 20 minuten mediteren. De simpele tips maken het voor ieder bereikbaar om tijd voor jezelf in te bouwen,10 minuten op een dag kan ik zeker vrijmaken. Vanmorgen meteen thuis begonnen 🙂
  De mensen in de groep waren heel divers, veel- weinig of geen ervaring met mediteren. Als je onderzoekend bent en wilt leren dan ben je bij Robert aan het goede adres, zijn ervaring zorgt ervoor dat hij jouw stadium van ontwikkeling goed kan aanvullen. Ik ga ook zeker de verdiepingscursus op 9 februari volgen!

  Geplaatst op: 23 december 2012
 • George:

  Een dag die je weer tot nadenken brengt en het besef waar het in de basis allemaal om gaat.
  Robert presenteert op een laagdrempelige wijze en heeft een goed gevulde rugzak.
  Inspirerend!

  Geplaatst op: 16 december 2012
 • Bernadetta:

  Hi Robert, vandaag het tweede gedeelte bij je gedaan, de verdiepings-dag. Het was weer geweldig, net deel 1. Wat een fijne dag en prachtige mensen. Ik zou iedereen jouw cursussen willen aanraden. De “zen” manier waarop je het doet is heel professioneel. Ook de lunch is goed verzorgd, al met al top!
  Liefs,
  Bernadetta

  Geplaatst op: 16 december 2012
 • Bernadetta:

  Hi Robert, vandaag het tweede gedeelte bij je gedaan, de verdiepings-dag. Het was
  weer geweldig, net deel 1. Wat een fijne dag en prachtige mensen. Ik zou iedereen jouw cursussen willen aanraden. De “zen” manier waarop je het doet is heel professioneel. Ook de lunch is goed verzorgc, al met al top!
  Liefs,
  Bernadetta

  Geplaatst op: 16 december 2012
 • Tram-Anh:

  De meditatie dagen die ik en mijn vriend Michael hadden bijgewoond waren zeer leerzaam en heel leuk. De co-ordinatie oefeningen in monster, body control, rechter en linkerbrein oefeningen waren zeer nuttig en leuk. We gingen de lotus positie oefenen en Michael schopte heen en weer bij een andere oefening.
  We zijn ook naar het strand geweest, de Mindfulness oefeningen waren heerlijk om te doen. Zeker aan te raden!

  Geplaatst op: 12 december 2012
 • Marie:

  Een dagje mindfulness.
  Een waardevolle cursusdag . Als je deze materie voor het eerst hoort wordt het in zeer begrijpelijk taal,liefdevol aangereikt.Indien je reeds met veel bekend bent is het een mooie manier om herinnerd te worden aan de instrumenten, die je reeds bezit maar best mag oppoetsen en met vernieuwde inzichten mag inzetten. Meditatie,onthecht waarnemen,durven vertrouwen op innerlijk weten, het transcenderen van je zintuiglijke prikkels. Naast het diepe inlevingsvermogen van Robert combineert hij de inzichten van eigen levenservaring met gedegen training van zijn leermeesters.
  Met de perfecte mengeling van methoden leert hij geduldig en gestructureerd meditatie-technieken die voor iedereen die aan zichzelf wil werken haalbaar zijn. Aanmoedigend en met Oosterse rust presenteert hij deze kennis die voor een leek ”ver van je bed show ‘lijkt.
  Geen moment van verveling of saaiheid treedt op omdat hij op de juiste momenten ingrijpt met een fysieke oefening die helderheid van geest aan wakkert.Een lange dag vliegt voorbij en intens tevreden , gewapend met een maand oefenmateriaal gaat een tevreden klas naar huis.Voor het vervolg staan we overtuigd en vastberaden aangemeld.
  Het wordt winter en bij vele mensen dreigt het innerlijk leven door een grauwe sluier bedekt te raken. Gevoelens van eenzaamheid , onbegrip, innerlijke kou , onbevredigde verlangens maken slachtoffers. De cursisten van Robert Bridgeman kunnen de ”innerlijke lamp” succesvol ontsteken en hun medemens bijlichten en waarschijnlijk aansteken om ze te volgen op het pad van zelfontwikkeling.Robert je was subliem, Namaste.
  Speciale dank aan Bernadetta Maas voor het organiseren van deze groep.

  Geplaatst op: 26 november 2012
 • Patrick Eissens:

  Ik heb de workshop in juni gevolgd. Ik had enige ervaring met meditatie en was op zoek naar een basis waarmee ik de diverse elementen van meditatie een plek kon geven. De begincursus van Robert is hiervoor uitstekend naar mijn mening. Ik vind dat Robert in deze cursus een goede balans tussen spiritualiteit en realiteit hanteert (of zoals hij het noemt ‘meditatie met beide benen op de grond’). Een echte aanrader.

  Zelf mediteer ik iedere ochtend nu. De resultaten zijn buitengewoon, meer balans, minder irritatie, beter begrip van mezelf en anderen, wegvallen van oud zeer, efficiënter omgaan met mijn leven en een onuitputtelijke bron van liefde. Iedere dag steeds meer. Het geeft voor mij iedere keer weer een grotere glimlach wanneer ik in de ochtend in de spiegel kijk:).

  Geplaatst op: 24 augustus 2012
 • Deelnemer workshop 9 juni:

  Afgelopen zaterdag heb ik deelgenomen aan deze workshop. Het was ontzettend leuk en leerzaam om uitleg te krijgen over meditatie. Ik hou er van om mijn eigen ideeën en ervaringen te delen. Dit kon prima in de groep. Maar als je gewoon stil wilt zijn en luisteren is het ook goed. Als je op een laagdrempelige manier eens kennis wilt maken met meditatie kan ik deze workshop van harte aanbevelen. Het verplicht je tot niets. Je kan besluiten om het bij deze dag te houden of aan de slag te gaan met de oefeningen die je mee krijgt.

  Ik mediteer nu sinds een aantal dagen en voor mij is het resultaat verbluffend kan ik wel zeggen. Ik zit veel beter in mijn vel. Voel me krachtiger en rustiger. Het gevoel van dankbaarheid hangt als een veld om mij heen. De wereld is voor mij weer leuk en alles wat ik nodig heb komt mij moeiteloos toe.

  Geplaatst op: 11 juni 2012
 • Francesca J. Littmann:

  Last month I took part in a Mindfulness Meditatie workshop held by Robert in Zwolle, and I strongly recommend this course to anyone interested in developing themselves, whether they consider themselves to be on a spiritual path or are just an ‘ordinary’ person looking to find greater happiness and productivity in their day-to-day lives. Robert’s down-to-earth approach makes meditation accessible to everyone, ‘keeping it real’ as he explains the purpose of meditation supported by scientific fact. The meditation techniques he teaches are simple, yet highly effective, making them easy for the participant to use at home… or in the office… or on the bus… you get the picture! In practicing the techniques taught to me in this workshop, I was already experiencing the benefits within days, gaining a greater understanding of myself and how I create the reality around me. I am now more easily able to observe what I do and why I do it, the result of which is that I experience less of the things that cause me unhappiness, and instead experience greater happiness and a sense of peace within myself. Thanks Robert!

  Geplaatst op: 11 juni 2012
 • Alinda Blanken:

  Op 9 juni heb ik meegedaan aan de meditatie workshop van Robert Bridgeman. Duidelijk uitleg gekregen over mindfulness, nieuwe inzichten gekregen en stof tot nadenken. Een andere, mooie manier om inzicht te krijgen in jezelf en je valkuilen en je verder te ontwikkelen. Mooi om te werken in een groep en van elkaar te kunnen leren. Leuk om in een groep te zijn met beginnende en gevorderde meditatie beoefenaars. Voor de beginners letterlijk het begin van een nieuwe reis en voor de gevorderden is het fijn om weer even heel bewust bezig te zijn met je dagelijkse “routine”. Robert en de groep bedankt! We gaan elkaar vast nog tegenkomen in de toekomst!!

  liefs, Alinda Blanken

  Geplaatst op: 11 juni 2012
 • Jessica:

  9 Juni de dag van de meditatieworkshop. Ik vond het erg spannend. Wat moest ik verwachten, is het zweverig, is dit wel iets voor mij?
  Die spanning en vragen waren al snel verdwenen. Er was een fijne sfeer, iedereen werd geaccepteerd, je mag er zijn! Mijn dank naar de fijne groep toe.

  Zweverig? absoluut niet. Met beide benen op de grond leer je de achtergrond en het nut van mediteren. Met daarbij de een aantal makkelijke oefeningen.

  Is dit wel iets voor mij? Voor iedereen zou dit goed kunnen zijn.
  Sinds 9 juni mediteer ik nu en het geeft me een heerlijk, rustig gevoel. Vooral de rust in mijn hoofd. Hierdoor slaap ik ook beter.
  Wat ik vooral prettig vind is dat ik de dagen bewuster meemaak. De dingen van morgen zijn NU nog niet belangrijk.
  En dat allemaal nu al na één laagdrempelige meditatieworkshop.

  Geplaatst op: 11 juni 2012

Laat een reactie achter

Facebook IconYouTube IconTwitter IconBridgeman Methode op PinterestBridgeman Methode op PinterestBridgeman Methode op Pinterest