Robert als spreker

spreker, trainer, coach, inspirator, onderzoeker en avonturier

Waarom denk je wat je denkt? Waarom voel je wat je voelt? Waarom doe je de dingen die je doet zoals je ze doet? In hoeverre laat jij je leiden door je overtuigingen? Wat zijn jouw passies en dromen? Hoe kun je die waarmaken en welke belemmeringen moet je daarvoor overwinnen? Welke technieken kun je integreren in je dagelijkse leven om je daarbij te helpen? De sleutel naar jouw transformatie heb je zelf in handen. Maar… waar vind je die sleutel? En hoe moet je hem gebruiken?

We denken dat we de dingen die we doen, heel bewust doen. In werkelijkheid komt 95% vanuit ons onderbewustzijn. Vaak laten we ons daarbij meeslepen door de waan van de dag, voor je het weet, leef je het leven zoals dat van je wordt verwacht, met een baan, een partner, een gezin, een huis, een hypotheek… Op zich niks mis mee, maar is dit wat je werkelijk gelukkig maakt? Heb jij het gevoel dat je het maximale haalt uit jezelf en uit je leven? Misschien wil je wel veranderen, zou je best je dromen willen leven, maar weet je niet hoe. Je bent immers al zo lang wie je bent. En het vertrouwde loslaten, is best eng.

Jezelf optimaliseren

Robert Bridgeman laat je ervaren dat ook jij in staat bent om jezelf te optimaliseren. Het begint allemaal met de structuur en werking van je hersenen. “Het mooie van onze hersenen is dat je ze kunt beïnvloeden; neuroplasticiteit noemen we dat. We gaan dieper in op de werking van jouw lichaam en psyche en de invloed die je daar zelf op hebt. Je maakt kennis met technieken die je energie of juist ontspanning geven op het moment dat jij die nodig hebt. Je krijgt handvatten aangereikt om toe te werken naar een hoger bewustzijn, waarmee je jezelf kunt optimaliseren op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Minder stress ervaren, je zelfbewustzijn verhogen, je zelfreflectie verbeteren, gedachten, gevoelens en emoties leren reguleren, meer welzijn en geluk ervaren: dat is ook voor jou weggelegd.” Robert inspireert je om te ontdekken wat jouw passie is, in je werk en in je privéleven, en geeft je daarmee de sleutel naar je eigen transformatie in handen.

Overigens is Robert zelf het beste voorbeeld van zo’n transformatie. Robert Bridgeman heette ooit Robert Jan Bruggeman. In die fase van zijn leven was hij directeur van een bouwdienstverleningsbedrijf met tachtig medewerkers, had hij een flink overgewicht en verwerkte hij wekelijks de nodige glazen wijn en sigaretten. Hij werd gedreven door een verlangen naar groter en meer, maar vond daar geen bevrediging in. Op een dag raakte hij alles kwijt: zijn huwelijk en zijn baan. Dat was de aanzet voor een complete transformatie. Op zoek naar vervulling en geluk verdiepte hij zich in verschillende methoden en technieken. In zes maanden tijd verloor hij dertig kilo gewicht, kwam hij los van zijn verslavingen en zijn dominante, materialistische persoonlijkheid maakte plaats voor de persoon die altijd had willen zijn: vriendelijk, inspirerend en sportief. Robert vond zichzelf. Vanaf dat moment noemt hij zichzelf Robert Bridgeman.

Zweethutten en de Kilimanjaro

Deze transformatie maakte de onderzoeker in hem wakker: hoe kon hij zo veranderen? En hoe zou hij anderen kunnen helpen om zichzelf te vinden, op weg naar een bewuster en gelukkiger leven? Op zoek naar de antwoorden op deze vragen, reisde hij de hele wereld over: van de Verenigde Staten en Engeland tot Nepal, India, Thailand en Vietnam, waar hij twee jaar woonde, expats coachte en meditatietrainingen gaf in het bedrijfsleven. Hij verdiepte zich in methodes van boeddhistische scholen, advaita vedanta en kabbalisme tot NLP, positieve psychologie en hersenonderzoek. Hij zat in zweethutten en mediteerde wekenlang in kloosters en tempels. Hij beklom met Wim Hof ‘the Iceman’ met ontbloot bovenlijf de Kilimanjaro in 48 uur, om het effect van meditatie op geest en lichaam aan te tonen. Op basis van al zijn ervaringen ontwikkelde hij – samen met zijn partner Monique van Leeuwen – de Bridgeman Methode, die zich richt op bewustwording, stressreductie, geluk en welzijn. Vanuit zijn rol als coach, trainer en spreker leert Robert Bridgeman mensen de sleutel naar een bewuster en gelukkiger leven te vinden en te gebruiken.

Sinds 2012 is Robert Bridgeman ook als trainer en ambassadeur verbonden aan het Search Inside Yourself Leadership Institute in San Francisco. Dit instituut ontstond binnen Google; in samenwerking met hersenonderzoekers van de prestigieuze Stanford University ontwikkelde Google een mindfulness based emotional intelligence & leadership programma. Aanvankelijk voor de medewerkers van Google, maar inmiddels wordt het programma afgenomen door grote, internationale bedrijven als LinkedIn en SAP die de meerwaarde ervan erkennen en ervaren.

Spreker, trainer, avonturier

Robert treedt op als spreker en geeft trainingen en cursussen voor particulieren, bedrijven, instellingen en topsporters. Hij is auteur van de boeken ‘Start vandaag me lichter leven’ en ‘Start vandaag met mediteren’. Zijn nieuwste boek ‘Rust’ verschijnt in het najaar van 2015. Robert Bridgeman is verloofd met Monique van Leeuwen (yogaleraar en NLP master) en vader van twee jonge zoons. Samen reizen zij de hele wereld over om hun verhaal te vertellen, te trainen en te coachen, op een ontspannen, toegankelijke, nuchtere en humorvolle manier. Daarmee zijn zij het levend bewijs van het effect van hun methode.

Thema's

Enkele thema's waarover Robert spreekt

Brain Hack: Je hersenen vervullen een sleutelrol als het gaat om jezelf optimaliseren. Deze workshop gaat over de structuur en werking van je hersenen en manieren waarop je deze kunt beïnvloeden. Neroplasticiteit, mindfulness en de nieuwste technologie komen aan bod.

Veerkracht, Focus & Ontspanning: Robert gaat dieper in op de werking van jouw lichaam en psyche en de invloed die jij daarop hebt. Hoe kun je bijvoorbeeld snel energie krijgen om aan die belangrijke taak te kunnen werken en welke technieken kun je gebruiken om ontspanning te realiseren als je dat nodig hebt?

Search Inside Yourself Keynote (naar het binnen Google ontwikkelde programma),

Kilimanjaro in 48 uur: Robert beklom met Wim Hof ‘the Iceman’ met ontbloot bovenlijf de Kilimanjaro in 48 uur, om het effect van meditatie op geest en lichaam aan te tonen.

Meditatie in internationale organisaties.

Meditatie & hersenwetenschap.

Succesvol ondernemen, met vallen en opstaan naar succes.

Start vandaag met lichter leven (naar het boek).

Rust! (naar het boek dat uitkomt in september)

NIEUW: Voor studenten: hersentraining voor studenten en mindfulness voor studenten.

Boekingen & Informatie

Voor boekingen of meer informatie over de mogelijkheden c.q. thema's neemt u contact op met Danny Dekker via danny@bridgemanmethode.nl of 06-83169938. Robert is te boeken voor korte presentaties vanaf 1 uur tot 1- of meerdaagse workshops.

Referenties

Nienke van Bezooijen, (TEDx) sprekerscoach bij Presentation-Master:

"Robert Bridgeman heeft mij benaderd als TEDx sprekerscoach voor zijn TEDxtalks in Maastricht en later Zwolle. Gelijk was mij duidelijk dat Robert een ervaren spreker is die op zijn eigen authentieke wijze het publiek weet te boeien én te inspireren. Onze samenwerking was meer gestoeld op het TEDx concept dan de sprekers vaardigheden, deze waren en zijn uitstekend ontwikkeld. Ik ben Robert blijven volgen en heb zijn versnelde groei als spreker en trainer met buitengewone belangstelling kunnen zien. Ik kan zeggen dat er in Nederland maar weinigen het niveau van Robert benaderen. Hij weet het omgaan met publiek, in het Nederlands en Engels, naar een ‘on-Nederlandsa’ hoog niveau te trekken. Ik zie Robert als een zeer welkome aanvulling binnen de gevestigde orde van sprekers in Nederland."

Erwin Persad, hoofd HRM gemeente Amsterdam:

"Robert heeft een helder en persoonlijk verhaal over de toepassing van effectieve bewustzijnstechnieken thuis en op de werkvloer. Door zijn praktische vertaling van eeuwenoude kennis van meditatie methoden en actuele kennis van Moderne hersenwetenschappen weet hij de grootste twijfelaars over de streep te trekken. Mijn afdelingsteam had na zijn aandachtstraining en 40 dagen meditatie thuis vooruitgang ervaren op mentaal, fysiek en emotioneel vlak. Zo is de een minder gaan roken. De ander kreeg minder last van chronische hoofdpijn of vermoeidheid, sommige kregen meer gevoel van rust en zelfvertrouwen. Zelfs hele gezinnen deden spontaan mee. Voor mij was het thuiskomen bij mij zelf. Vraagstukken van thuis en het werk lossen zich 's ochtends na 20 minuten aandacht in stilte van zelf op."

Carolien van den Steen van Ommeren, Portfoliomanager Events HR, Reed Business Information:

"Na de eerste kennismaking met Robert Bridgeman kregen we het aanbod om mee te doen aan een dag vol meditaties en mindfulness zodat we het zelf konden ervaren. Door zijn wetenschappelijke benadering die hij op een toegankelijke en leuke manier overbracht, stond ik open voor zijn verhaal en ben ik met de technieken aan de slag gegaan. We hebben hem ook gelijk gevraagd om een workshop te verzorgen op het Aanpak Werkstress congres van Reed Business. De mensen die zijn workshop hebben gevolgd, hebben die met een 8 gewaardeerd. Hij kan de vertaling maken van mindfulness voor consumenten naar mindfulness voor de zakelijke wereld. We hopen vaker met Robert te gaan samenwerken."

5 Reacties

 • Michael Boyce:

  I consider myself fortunate to have participated in Robert’s session at the inaugural THNK FSTVL. What a beautiful way to start a day of intense but thoroughly wonderful and engaging sessions. Robert’s guided meditations and exercises in mindful listening and sensing resonated with me and created a foundation that informed my attention and awareness for the course for the entire weekend.
  The practices were supplemented with clear and vivid ideas and examples. The fact that the exercises also included partners illustrated very nicely how mindfulness improves your sensitivity, awareness and understanding of not only yourself, but of others and of the environment as well.
  His is a practice highly recommended for innovators, creative leaders and anyone who wishes to be more connected to themselves, others and the world around them.

  Geplaatst op: 02 oktober 2015
 • Nienke van Bezooijen, (TEDx) sprekerscoach bij Presentation-Master:

  Robert Bridgeman heeft mij benaderd als TEDx sprekerscoach voor zijn TEDxtalk in Maastricht 2013. Gelijk was mij duidelijk dat Robert een ervaren spreker is die op zijn eigen authentieke wijze het publiek weet te boeien én te inspireren. Onze samenwerking was meer gestoeld op het TEDx concept dan de sprekers vaardigheden, deze waren en zijn uitstekend ontwikkeld. Ik ben Robert blijven volgen en heb zijn versnelde groei als spreker en trainer met buitengewone belangstelling kunnen zien. Ik kan zeggen dat er in Nederland maar weinigen het niveau van Robert benaderen. Hij weet het omgaan met publiek, in het Nederlands en Engels, naar een ‘on-Nederlandsa’ hoog niveau te trekken. Ik zie Robert als een zeer welkome aanvulling binnen de gevestigde orde van sprekers in Nederland

  Geplaatst op: 16 februari 2015
 • Erwin Persad, hoofd HRM gemeente Amsterdam:

  Robert heeft een helder en persoonlijk verhaal over de toepassing van effectieve bewustzijnstechnieken thuis en op de werkvloer. Door zijn praktische vertaling van eeuwenoude kennis van meditatie methoden en actuele kennis van Moderne hersenwetenschappen weet hij de grootste twijfelaars over de streep te trekken. Mijn afdelingsteam had na zijn aandachtstraining en 40 dagen meditatie thuis vooruitgang ervaren op mentaal, fysiek en emotioneel vlak. Zo is de een minder gaan roken. De ander kreeg minder last van chronische hoofdpijn of vermoeidheid, sommige kregen meer gevoel van rust en zelfvertrouwen. Zelfs hele gezinnen deden spontaan mee. Voor mij was het thuiskomen bij mij zelf. Vraagstukken van thuis en het werk lossen zich s’ochtends na 20 minuten aandacht in stilte van zelf op.

  Geplaatst op: 16 februari 2015
 • Thomas de Lange, CEO City Net Events, Saigon:

  Robert is een inspiratie om mee te werken. Hij is een succesvolle life-coach, en beheerst de kunst om direct verbinding te maken met de mensen. Als u integriteit en motivatie hoog in het vaandel heeft, nodig Robert dan uit als spreker voor uw evenement. Hij sprak op een City net Events in Saigon, Vietnam. Warm aanbevolen

  Geplaatst op: 09 februari 2015
 • Ms. Kirsten Gear, RMIT University Saigon:

  In the spring of 2011 I was honored when Mr. Robert Bridgeman accepted my invitation to speak at RMIT International University in Ho Chi Minh City to an elite group of international faculty and students, including VIP guest audience member, Miss Hoang My Vu, who participated in Donald Trump’s 2011 Miss Universe contest in Sao Paulo, Brazil. Robert agreed immediately as he recognized the potential to help this group of young adults with his coaching on personal development and self awareness skills. He successfully and instinctively demonstrated his natural talent as a professional motivational speaker.
  Upon his arrival, he radiated a composed sense of lightness, confidence, serenity and optimism. Robert’s eagerness to share his message of universal truths of positivity was delivered in an eloquent, organized and easily applicable manner which the native and non native English speaking audience responded to with utmost sincerity. Regardless of the language that people spoke, the rapport that he was instantly able to build came through his personal charisma, spontaneity as well as his own personal experiences and practices of the methods which he clearly described. From the outset of his performance, he mesmerized and inspired the audience with his own candid story of the promise and evidence of life’s hope and personal transformation.
  His lecture was bursting with the “A-ha!” moments that are essential to scaffold personal revelations and life transformations. By being interactive, fun and allowing people to instantly perceive the personal benefits of his message in their lives, not only was he able to accurately gauge the audiences needs during the presentation by flexibly and perceptively adapting his communication according to the listeners’ responses, but the content of his speech also showed the impeccably meticulous research that he performed prior to his arrival at the venue. He was able to draw upon local examples relevant and appropriate to the socio cultural history of the spectators thereby inciting their favor and gaining their trust.
  In tandem with catering to the audiences collective consciousness, he was dually able to bridge ancient and contemporary, Eastern and Western philosophies thereby validating the valuable bygone sagas that are too often relegated as legend or myth by today’s digital natives who are all too willing to dispose of their traditions in favor of the electronic alternative. Robert was able to revitalize past narrations of the audiences’ ancestors and fill the auditorium with the honor, pride and personal confidence that is necessary to engage in new behaviors that will begin to change the world to become the better place that he so clearly iterates his dream of it being.
  When Robert speaks, he is home. I do not believe the University had previously or has since had the privilege of hosting such a well-trained and considerate individual

  Geplaatst op: 16 april 2013

Laat een reactie achter

Facebook IconYouTube IconTwitter IconBridgeman Methode op PinterestBridgeman Methode op PinterestBridgeman Methode op Pinterest