Over ons

Bridgeman helpt je de beste versie van jezelf te zijn en helpt organisaties, particulieren en topsporters hun potentieel ten volle te benutten.

Inmiddels werken 20 Lichter leven coaches in Nederland met de Bridgeman Methode. Bridgeman biedt coaching, evenementen, workshops en retraites. Naast de Lichter leven coach opleiding ontwikkelde Bridgeman de MBE Meditatietrainersopleiding (Mindfulness based Emotional Intelligence). Het succesvolle format Start vandaag met mediteren is hier onderdeel van, alsmede de MBE Meditatie trainersopleiding.

Neem contact met ons op

Founders

Robert Bridgeman en Monique van Leeuwen reizen de wereld over en onderzoeken diverse methoden die de levenskwaliteit diepgaand bevorderen. Vanaf 2010 ontwikkelen Robert en Monique de Bridgeman Methode waarmee jij je leven kunt optimaliseren en je meer uit jezelf kan halen! Robert en Monique werkten met mensen uit meer dan 26 verschillende landen en leiden in Nederland Lichter leven coaches en meditatietrainers op. Bij Bridgeman zijn diverse workshops en opleidingen te volgen. Zoals de Lichter leven groepscursus, Start vandaag met mediteren, coach- en meditatietrainersopleidingen en Incompany trainingen.

Bewustzijnsoogmerk

Bridgeman heeft een bewustzijnsoogmerk en wil zoveel mogelijk mensen faciliteren in bewustwording. Activiteiten van Bridgeman zijn daarom toegankelijk en betaalbaar. Dit betekent overigens niet dat er geen winst gemaakt wordt, maar dat Bridgeman niet op winst maken gericht is. 15% van de winst die gemaakt wordt gaat naar Bridgeman Foundation. De stichting waarmee Bridgeman bijdraagt aan mensen die aan de onderkant van de maatschappij leven.

Stichting Bridgeman Foundation wordt vanuit Bridgeman gefinancierd. Iedere deelnemer aan onze cursussen en programma’s draagt bij aan de activiteiten van deze onafhankelijke NGO. De stichting ondersteunt projecten die bijdragen aan het leven van mensen die het moeilijk hebben en in armoede leven, van kinderen in sloppenwijken, van slachtoffers van gedwongen prostitutie, maar ook van de intensieve veehouderij. Bridgeman Foundation organiseert bijvoorbeeld fundraising events zoals het jaarlijks terugkerende Meditation at the beach. Eind 2016 brengt de stichting de documentaire VLEES! (werktitel) uit over alternatieven voor de bio industrie. Mensen als Guido Weijers, Yvonne Kroonenberg en Loretta Schrijver spelen een rol in deze indrukwekkende film.

Monique van Leeuwen

Monique van Leeuwen was communicatie adviseur in de telecom. Na jaren dit werk met plezier te hebben gedaan, begon ze zich af te vragen of dit het was. Haar passie was tijdens deze baan al 'mensen helpen' en dus besloot ze haar vleugels uit te slaan en te onderzoeken wat er nog meer in het leven was. In 2010 vertrok ze samen met Robert naar Azië waar ze een kleine twee jaar verbleef en mede oprichtster was van het LYON Center Saigon, een centrum voor coaching, yoga en meditatie. Monique volgde haar yogateachertraining in een Ashram in India, werd NLP Master practitioner, is bezig met haar Medische Basiskennis, volgde de MBSR training, een hypnobirth trainers opleiding en een doula opleiding (zwangerschapsbegeleiding). Monique is mede eigenaar van Bridgeman en ontwikkelde samen met Robert de Bridgeman Methode. Ze is, naast moeder van twee kleine kinderen, actief als coach, trainer, retraite leider en yogadocent. Monique specialiseerde zich in zwangerschapsbegeleiding en personal yoga coaching.

Robert Bridgeman

Robert Bridgeman had verschillende directiefuncties in de bouwsector. Na een aantal heftige ervaringen maakte hij een ommezwaai in zijn leven en besloot zijn leven aan zijn passie te wijden: bewustwording faciliteren bij anderen. Hij mediteerde wekenlang in kloosters en zat in zweethutten met sjamanen. Robert is verbonden aan het toonaangevende “Search Inside Yourself Leadership Institute” in San Francisco (Mindfulness voor het bedrijfsleven) dat voortkomt uit een samenwerking tussen Google en Stanford University. Ook beklom hij samen met Iceman Wim Hof de Kilimanjaro in korte broek en in 48 uur. Robert geeft lezingen, retraites en workshops in verschillende landen. Hij is mede oprichter van Bridgeman en actief als coach en meditatietrainer. Robert is auteur van het boeken: Start vandaag met lichter leven, Start vandaag met mediteren en RUST!.

Visie

Op verschillende vlakken gaat het scheef met mensheid en planeet. Doorlopende oorlogvoering, massale ontbossing, mensenhandel en klimaat- technische wantoestanden maken dat de wereld er niet beter op wordt. Er moet een oplossing komen. Zoals de wetenschapper Albert Einstein zei: “Je kunt een probleem niet oplossen op hetzelfde niveau van bewustzijn als waar het op gecreëerd is". Je moet naar een ander bewustzijnsniveau voor de oplossing. Bridgeman ziet het als haar taak om haar steentje bij te dragen en de mensheid te helpen dat andere bewustzijnsniveau te bereiken om de kans tot het oplossen van bovenstaande problematiek zo groot mogelijk te maken.

Missie

Bridgeman wil deze bewustwording faciliteren door het bieden van trainingen, workshops, coachprogramma’s, retraites, het schrijven van boeken en blogs, het spreken op evenementen en seminars en het opleiden van Lichter leven coaches en meditatietrainers. Hierbij gebruikt materiaal dient te voldoen aan internationale standaarden en rechtstreeks uit de bron verkregen te zijn en aangeboden op toegankelijke en professionele wijze.

Daarbij wil Bridgeman met haar stichting wereldwijd een directe positieve invloed uitoefenen op de levens van mensen en met name kinderen aan de onderkant van de maatschappij. De Foundation wordt gefinancierd met de opbrengsten van Bridgeman.

1 Reactie

  • Syl van Evert:

    Dank voor jullie boeiende introductie van Bridgeman; ik blijf Bridgeman graag volgen.

    Geplaatst op: 14 juni 2016

Laat een reactie achter

Facebook IconYouTube IconTwitter IconBridgeman Methode op PinterestBridgeman Methode op PinterestBridgeman Methode op Pinterest