Wat is een Lichter leven Coach?

Lichter leven Coaches zijn zelfstandige professionals die opgeleid zijn in de Bridgeman Methode en deze combineren met hun eigen werkwijze en technieken. Bridgeman werken met particulieren en organisaties. Van een Lichter leven Coach kun je kwaliteit, betrokkenheid en oplossingsgerichtheid verwachten. Een Lichter leven Coach biedt het complete Lichter Leven Coach programma (individueel als in groepen) en is daarnaast gespecialiseerd in trauma genezing.

Jouw hulpvraag

 • Wil je een stap verder in je leven maar heb je even geen idee hoe?
 • Heb je altijd een vol hoofd en wil je het legen?
 • Ben je gestrest en op zoek naar ontspanning
 • Loop je tegen een grens of blokkade aan maar weet je niet hoe je deze kunt doorbreken?
 • Heb je (een) onverklaarbare angst(en) die je niet los kunt laten?
 • Mis je focus en richting in je leven?
 • Sta je in een overlevingsmodus en heb je een doorbraak nodig?
 • Is er iets ernstigs gebeurd in je leven dat je effectief wilt verwerken?
 • Wil je meer van jezelf leren houden?
 • Zie je afwijkingen bij je kinderen en vermoed je dat de oorzaak bij jou ligt en wil je daar aan werken?
 • Heb je te weinig zelf vertrouwen?
 • Wil je intenser en makkelijker leren omgaan met anderen?
 • Zoek je naar meer betekenis in je leven?
 • Of heb je wat voor hulpvraag dan ook?
 • Wij zijn je graag van dienst! Bekijk hieronder de profielen van enkele van onze Lichter leven coaches

Naast reguliere coachsessies worden Lichter leven coaches regelmatig gevraagd bij zware angst- of trauma gerelateerde problemen. Een Lichter leven coach is interventie specialist. Bij interventies gaat het om acute problemen die snel en effectief opgelost moeten worden. Waarbij de oplossing duurzaam dient te zijn.

Foto: Christopher Michel

Edwin den Heijer, Duiven

Als stressmanager & management coach richt Edwin den Heijer uit Duiven zich op particuliere en zakelijke klanten.

Als commercieel en logistiek manager hield Edwin zich onder andere bezig met reorganisaties, fusies, veranderingsmanagement, competentiemanagement en bestuursfuncties. Dit geeft hem de mogelijkheid om makkelijk tussen diverse niveaus te schakelen en gerichte ondersteuning te bieden. De ruime en diverse ervaring koppelt Edwin met gedegen kennis als Psychosociaal coach en zijn eigen levenspad waarin bewustwording en ontwikkeling centraal staan. “Creëer ruimte” is één van zijn motto’s.

Hij werkt onderscheidend door de persoon centraal te stellen en de methode en technieken zijn daarbij ondersteunend. Hij is een specialist en komt vlot bij de kern, confronteert en maakt diepere lagen zichtbaar. Zowel op individueel niveau als binnen teams. Edwin is een professionele partner voor ondernemer, directielid, manager of team en een toegankelijke coach voor veel mensen die willen ontwikkelen en het bewustzijn willen verhogen.

Oplossing gericht en humanisme zijn de beste typeringen van de werkwijze van Edwin. Bij stress gerelateerde klachten zoals burn-out, depressie en overspannenheid en bij levens vraagtukken kun je Edwin benaderen.

Werkdruk en carrière, ideaal gewicht, misbruik, stoppen met roken, verslaving en faalangst zijn veelvoorkomende thema’s waar hij je bij kan helpen.

Je leest meer over Edwin en zijn activiteiten op www.puurenkrachting.nu.Of via www.facebook.com/puurenkrachtig.

M. 06 3622 1996

E. edwin@bridgeman.nl

Marleen van den Hout, Zwolle

Drs. Marleen van den Hout brengt sinds 20 jaar mensen bij hun gevoel en intuïtie. Zij ontwikkelde haar eigen methodieken om je te laten ervaren wie je écht bent en waar je kracht ligt. De ervaring leert dat hiermee ook veel medisch onoplosbare klachten verbeteren of verdwijnen. Haar credo? “Niet slagen is geen optie.” “Wat niet kan, kan misschien toch wél”. Marleen ervoer in haar eigen leven dat veel processen omkeerbaar zijn en er meer kan dan je voor mogelijk houdt.”

Je leest meer over Marleen op haar persoonlijke profielpagina, klik hier.

T. 038 – 422 0600 of M. 06 – 4587 4000
E. marleen@bridgeman.nl

Marleen doet zowel individuele Lichter Leven trajecten als Lichter Leven groepen. Zij is co-trainer in de Bridgeman Coach Opleiding en de Altazar Facilitator Training.

Robert Bridgeman

Robert is mede oprichter van Bridgeman en werkt al jaren als coach. Hij heeft een achtergrond in verschillende directiefuncties. Robert is getraind in 33 methoden en onder andere: Lichter leven Coach, hypnose- en regressietherapeut en Mindfulness Meditatietrainer.

Lees meer over Robert

M. 06 – 83 169 938
E. info@bridgemanmethode.nl

Robert werkt zowel in company als via open inschrijving via de workshops zoals Start vandaag met mediteren. Hij doet vanwege de grote vraag momenteel geen individuele trajecten.

Monique van Leeuwen

Monique is mede oprichter van Bridgeman en ontwikkelde samen met Robert de Bridgeman Methode. Ze is actief als coach, retraite leider en yogaleraar en specialiseerde zich in zwangerschapsbegeleiding en personal yoga coaching.

Lees meer over Monique

M. 06 – 83 169 938
E. monique@bridgemanmethode.nl

Monique werkt zowel in company als via open inschrijving. Zij doet zowel individuele trajecten als groepstrainingen. Neem vooral ook een kijkje op haar eigen website www.lichterbevallen.nl

6 Reacties

 • Erik Stalenhoef:

  Twee sessies met Elayne hebben mij enorme inzichten gegeven in de stappen die ik aan het ondernemen ben. Combinaties van een heldere uitleg over waar mijn valkuilen zitten en hoe ze kunnen ontstaan met daarnaast vormen van regressie om diep de basis van de negatieve gedachtestroom te onderzoeken hebben me zeer snel terug gebracht waar ik het liefste zit; in mijn eigen flow.
  Heerlijk Elayne, ik heb wederom heel veel materiaal om thuis mee verder te werken. Dankjewel!

  Geplaatst op: 16 februari 2016
 • Jonathan:

  heb met Elayne een prive coaching sessie gedaan bij haar thuis in de praktijk.

  In deze sessie hebben we eerst gekeken naar mijn kerkwaliteiten. Zowel de kwaliteiten waarin ik mijzelf heb ontwikkeld als kwaliteiten waarin ik mij nog verder kan/mag ontwikkelen. Deze oefening was zeer waardevol omdat het voor mij een helder overzicht gaf waar ik mijzelf nog mag ontwikkelen. Dit overzicht legde voor mij dan ook op papier bloot wat ik ergens al wel had gevoeld.

  Daarnaast hebben we een oefening gedaan waarin ik dichter bij mijzelf kwam en beter kon aarden. In deze oefening heb ik contact gemaakt met mijzelf en gevoeld dat ik er echt mag zijn. Elayne begeleidde mij in deze oefening met woord en muziek. Ik vond de oefening zeer krachtig omdat het mij hielp meer te aarden in mijn lichaam.

  Ik heb de coaching sessie met Elayne als zeer waardevol ervaren. Elayne heeft goed gevoeld wat van waarde zou zijn voor mij om invulling te geven aan de sessie. De 2 oefeningen waren erg krachtig. Ook heb ik nu nog steeds veel aan de oefeningen die ik in de sessie met Elayne heb gedaan.

  Ik kijk uit naar de volgende coach sessie.

  Geplaatst op: 19 januari 2016
 • Iris:

  Door de workshop “Leer mediteren in één dag” bij Robert te volgen, kwam ik terecht bij Edwin.
  Ik liep tegen een aantal vragen aan in mijn leven en wilde nu wel eens ECHT op zoek naar mezelf!…….. Dus een afspraak gemaakt en na een aantal coachsessies besloot ik om bij Edwin het traject “Lichter leven” te volgen. Het prettige aan Edwin vind ik, dat hij je de juiste tips en tools weet te geven, zodat je weer een stap verder komt. En ik kan je zeggen, dat ik nu veel dichter bij mijn gevoel kan komen dan daarvoor.
  Edwin is in mijn leven een zeer bijzonder persoon geworden. Je voelt je meteen op je gemak bij hem en ik werk dan ook erg graag met hem samen.
  Door zijn kennis en levenservaring kan hij je op een breed vlak ondersteunen en op weg helpen met de dingen waar je tegenaan loopt.
  Ik zal Edwin altijd dankbaar blijven voor datgene waarmee hij mij heeft ondersteund.
  Ik zal hem zeker aanbevelen als coach.

  Iris

  Geplaatst op: 12 januari 2015
 • Monique de Krijger:

  Voor Liesbeth:

  Het was een prachtige middag, er is weer zoveel gebeurd en weer zoveel inzichten voor mij.
  Ik wil je graag zeggen dat ik vind dat dit op jouw lijf is geschreven, dat dit precies is wat bij jou hoort en past.
  Dit zit altijd al in je en je bent er echt zo goed in, t gaat zo natuurlijk.
  Ik weet zeker dat jij voor zoveel mensen een verandering in hun leven gaat brengen wat ze zoveel gelukkiger en lichter zal laten leven.
  Jij zegt dat ik jouw reclame ben, ik doe niets liever dan reclame maken omdat ik denk dat iedereen dit moet ervaren. Er zijn zóveel mensen die bij psychologen lopen en nog niet blij zijn met zichzelf, deze methode zorgt écht tot in veel diepere lagen voor een gelukkig en lichter leven.
  Ik ben je enorm dankbaar dat je me hierin hebt meegenomen.

  Met deze methode geeft Robert de mensen handvatten en inzichten die ervoor zorgen dat de wereld er een stuk mooier uit gaat zien.

  Geplaatst op: 16 augustus 2014
 • Ton van Zeijl:

  Vandaag de workshop leer mediteren in 1 dag gevolgd en Robert aan het werk gezien. Geweldig in een woord.
  Heldere uitleg met links naar wetenschappelijk onderzoek en met twee benen op de grond. Resultaat; zomaar een half uur in lotushouding gemediteerd.

  bedankt Robert! We meet again

  Geplaatst op: 14 juni 2014
 • jolanda van zonneveld:

  gister de vervolgdag mediteren gevolgd was een hele mooie liefdevolle dag samen met de anderen ik heb na lange tijd weer heerlijk ontspannen geslapen mediteren is geweldig !

  Geplaatst op: 29 maart 2014

Laat een reactie achter

Facebook IconYouTube IconTwitter IconBridgeman Methode op PinterestBridgeman Methode op PinterestBridgeman Methode op Pinterest