Bridgeman Foundation

Bridgeman Foundation zet zich in voor dieren en mensen in moeilijke omstandigheden en/ of situaties. De stichting zamelt donaties in voor projecten die bijdragen aan het welzijn van dieren en betere leefomstandigheden voor mensen onderaan de maatschappij (voor kinderen in het bijzonder). Daarnaast werken Bridgeman Lichter leven coaches via de stichting met o.a. slachtoffers van loverboys en oorlogsveteranen. Bridgeman Foundation brengt de donaties eigenhandig naar het betreffende project.

Jaarrekening 2016

More than a pipeline -Documentaire Standing Rock-

Robert en Lex ontwikkelen documentaire over 'Standing Rock'

Documentaire 'More than a pipeline'

Er is dringend hulp nodig

Er is een groep mensen die echt dringend steun nodig heeft. Er wordt op dit moment geschiedenis geschreven in het Standing Rock reservaat in North Dakota, Amerika. Er speelt zich momenteel een internationaal conflict af. Het zogenoemde Dakota Access Pipeline (DAPL) project wordt er tegen gehouden door leden van de Grand Sioux Nation, gesteund door inmiddels meer dan 500 andere indianen stammen.

Samen met cameraman Lex Olthof ben ik in december 3 dagen naar Standing Rock gegaan om te steunen én om te filmen. Met als doel een documentaire te maken omdat ik de bevolking en media in Nederland wakker wil schudden. De kans dat Trump hier een einde aan maakt straks is klein. Hij is aandeelhouder in de corporate olie- organisatie die dit aanricht. Er zijn genoeg mensen met grote harten die de Sioux willen helpen met petities, donaties en andere support, ze moeten het alleen weten..... de documentaire zal begin 2017 gelanceerd worden.

Lees verder op onze speciale website: More than a pipeline

Project Entrea

Begin dit jaar gaf Robert een lezing over ‘Rust!’ bij Op Hodenpijl, waarvan de opbrengst geschonken is aan Entrea. Entrea is een jeugdhulp organisatie die kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en hun gezin, bij complexe vragen op het gebied van opgroeien, opvoeden en ontwikkeling ondersteunt. Thuis, op school en in de wijk.

Entrea heeft het geschonken bedrag (€200) gebruikt om een yoga & mindfulness ruimte in één van hun woonhuizen in te richten. Zo kochten zij yogamatjes, kussentjes, dekentjes en een mooi boeddhabeeld. 'De kinderen vinden het prachtig en we zijn al enthousiast begonnen met de eerste lessen' aldus Anita Wagenaar van Entrea.

We zijn blij dat het geld goed besteed is for the good of all!

Project VLEES

Maak kennis met ons nieuwste project 'Vlees' waarbij het welzijn van dieren op nummer 1 staat! Robert legt in deze video uit waar ons project over gaat. Via deze aparte pagina houden wij jou graag op de hoogte!

LEES MEER

Project Stichting Open Ogen

Open Ogen houdt zich bezig met slachtoffers van Loverboy praktijken, ook wel gedwongen prostitutie in Nederland. Robert Bridgeman is toegetreden tot het bestuur van Open Ogen en Bridgeman Coach Marinka van Aken tot het vrijwilligersteam. De Bridgeman Methode leent zich uitstekend voor trauma verwerking, interventies en meer.

Meer informatie: http://www.openogen.nl

Project Help een Kind horen!

Hoa Lan School is een school voor slechthorende kinderen in de provincie Dong Nai (45 minuten van HCMC). De school wordt door katholieke nonnen geleid. Maximaal 80 kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar zijn daar op doordeweekse dagen. De meeste van hen hebben ouders, maar zij zijn te arm of wonen te ver weg om hun kinderen naar een speciale school te sturen. In Vietnam zijn faciliteiten voor kinderen met een auditieve handicap niet vanzelfsprekend. Heel vaak heerst er een taboe op een handicap. Deze school geeft de kinderen echter de gelegenheid om regulier onderwijs te krijgen en gebarentaal te leren.

Sommige kinderen op de school zijn volledig doof, maar veel van hen kunnen worden geholpen met een gehoorapparaat! Goede hoortoestellen zijn duur, omdat ze op maat gemaakt moeten worden. Afhankelijk van de gehoorfunctie van het kind wordt het hoortoestel aangepast met behulp van het aantal auditieve kanalen. Het bedrijf Siemens helpt Hoa Lan school op een geweldige manier. Zij leveren hoortoestellen tegen een lage prijs en bezoeken de school elke maand voor gratis onderhoud aan de hoortoestellen. Tevens leren zij de kinderen hoe het toestel gebruikt moet worden.

Goede gehoorapparaten kosten echter ongeveer 1300 USD en de ouders zijn te arm om dit te kunnen betalen. We hebben jouw hulp hard nodig! We hebben al meedere paren gehoorapparaten kunnen kopen met behulp van de donaties tot nu toe. We kunnen nog meer kinderen helpen weer te horen.

Project Live & Give Foundation Pleiku Vietnam

Bridgeman Foundation verzamelde een donatie van $ 3105,- zodat 8 kinderen een jaar naar school konden.

Meer lezen: www.liveandgive.eu

Project Geen kinderen op de vuilnisbelt!

De Catalyst Foundation in de stad Rach Gia in Vietnam werkt hard om het leven van mensen in zeer arme dorpen en op de locale vuilnisbelt zo dragelijk mogelijk te maken. Omdat kinderen hier nog steeds nachtdiensten draaien tussen het huisvuil, moet er nog veel gebeuren. Bridgeman Foundation helpt met het inzamelen van donaties om beroepsopleidingen als brommermonteur en nagelstyliste voor vuilnisbelt medewerkers mogelijk te maken zodat ze van de belt af kunnen. Ook runt Catalyst een eigen school voor meer dan 200 kinderen.

Meer weten: catalystfoundation.org

Visie

Volgens schatting van de Verenigde Naties zijn we hard op weg naar 9 miljard wereldbewoners in 2050. als je bedenkt dat er in het jaar 1804 1 miljard mensen waren dan zie je de exponentiële groei die de wereldbevolking maakt. De groei zit met name in de onderste regionen van de maatschappij. Enorme krottenwijken ontstaan rondom steden in ontwikkelingslanden. met als gevolg: Gebrek aan voedsel en water. Gebrekkige riolering, huisvuilbeheer en infra structuur. Beperkte werkgelegenheid en gebrek aan onderwijs en geneeskunde. Deze factoren werken criminaliteit, mensenhandel en het schenden van mensenrechten in de hand. Miljarden mensen leven ver onder bestaansniveau.

Bridgeman Foundation is gebaseerd op het principe dat er op deze planeet genoeg is voor iedereen. De enorme verschillen tussen rijk en arm zijn niet nodig. Elke dag worden enorme hoeveelheden voedsel door Westerse supermarktketens vernietigd omdat het over datum of beschadigd is. Ontelbare hoeveelheden materiaal en consumptieartikelen worden als afval verwijderd. Maar ook geld is hard nodig voor stichtingen die werken bijvoorbeeld in krottenwijken en op vuilnisbelten, om mensen uit de meest uitzichtloze situaties te helpen. Door een ander verdelingsmodel te hanteren is het voor ieder mens op aarde mogelijk om een redelijk tot goed bestaan te hebben.

Projecten van Bridgeman Foundation kenmerken zich door deze herverdeling. Voorbeelden daarvan zijn: Het inzamelen van gebruikte hoorapparaten voor dove kinderen in ontwikkelingslanden en het inzamelen van financiële donaties ten behoeve van educatie voor de allerarmsten. Bridgeman Foundation gaat altijd zelf op locatie te werk, zo weten donateurs waar hun middelen naartoe gaan en zien ze direct effect van hun giften.

Laat een reactie achter

Facebook IconYouTube IconTwitter IconBridgeman Methode op PinterestBridgeman Methode op PinterestBridgeman Methode op Pinterest